Előadók

Ügyvezető igazgató

Cushman & Wakefield

Clive Lucking is one of the UK’s pioneering advocates of the office design & build industry. He is a founding member of Studio Alliance, a unique initiative which has brought together Europe’s leading workplace businesses and a co-founder of Fourfront Group in the UK. Clive is a staunch supporter of Shooting Star Children’s Hospice and an avid West Ham United fan.

Gedai Bori, MRICS

Ügyvezető-tulajdonos

Real Estate Concept

Andrei Martin is a partner at PLP Architecture with over 20 years’ experience of residential, commercial, and master planning projects in the UK, Europe, USA, China, and the Middle East. He is a co-founder of PLP Labs – a design research platform that operates at the intersection of people, technology, and the planet. Andrei is also a Senior Lecturer at the University of Westminster and a European Living Concepts Council Member at the Urban Land Institute. He is the editor of Another Kind: A Survey of the Possible City (Actar, 2021) and has published, lectured, and exhibited internationally. As a designer, researcher and educator, Andrei is interested in the potential of the built environment to transform human experience and reshape contemporary culture. Andrei’s experience includes a wide range of program types and project scales. He is particularly interested in hyper-mixed smart buildings – hybrid typologies that redefine the architecture of contemporary living and working.

Krüpl László

Ingatlan- és építési jogi munkacsoport vezető

Schönherr Hetényi ügyvédi iroda

Hi, I’m Roman. I am a regional manager at Steelcase, where we help people do their best work by creating places that work better. I am passionate about providing value-based solutions and proven outcomes that enable my client’s organizations to enhance productivity, attract talent, optimize company culture, and successfully drive business results. I truly enjoy fostering collaboration with Steelcase Platinum Dealership in Hungary – Blue Business Interiors, for many years our aligned team is delivering hard working, data driven and the most inspiring spaces. Looking forward to meet you all!

Pázmány Balázs, MRICS

Igazgatóság elnöke

Erste Alapkezelő

Kadi Metsmaa is leading Estonian largest architecture and engineering group ESPLAN. She has been working with knowledge workers over 20 years and acknowledges the importance of wellbeing and happiness of the employees which is tightly connected with workplace and leads to increased efficiency. As the founding member of Workplace Evolutionaries Estonia she has been using profiling tools and knowledge from worldwide WE Hubs plus extensive designers and engineering knowledge from ESPLAN to design contemporary and innovative working environmets where the employees feel happy and healthy.

Fodor Dániel

CEO

Az Év Irodája csoport

Péter az elmúlt évtizedben technológusként, stratégaként és innovátorként számos különböző szerepkörben dolgozott. Kézzelfogható sikereket elért vezető, aki különböző szervezeteknél vitt sikerre stratégiai kezdeményezéseket, digitális átalakításokat, valamint a technológiai megoldások üzleti igényekhez való igazítását. Különböző pozíciókban dolgozott a MOL-csoportnál, jelenleg a kiberbiztonságért és a MOL Campus fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős. Péter magabiztosan mozog az IT területén, de karrierje során mindig olyan ikonikus ingatlanfejlesztési projektekben találta magát világszerte, mint a Marina Bay Sands vagy a párizsi Makaó. A MOL-csoportnál betöltött jelenlegi szerepkörében a kezdetektől részt vesz a MOL Campus projektben, és az ő ötlete volt az intelligens megoldások és a munkavállalói élmény összekapcsolása.

Giller Tamás

Gazdasági
vezérigazgató-helyettes

NEO Property Services

26 éve dolgozom az OTP Bankban. Ügyvezető igazgatói feladataim kiterjedtek a bank mindennapi működését biztosító valamennyi nem IT területre. Építési beruházások, ingatlangazdálkodás, ingatlanüzemeltetés, ellátási feladatok, irattárolás, küldeménykezelés, nyomdai tevékenység, gépjárműellátás, stb. Építészként a felsorolt, igen sokrétű feladataim között számomra legkedvesebbek mindig az ingatlanberuházási és fejlesztési projektek voltak. Eddigi legnagyobb ilyen feladatom a tavalyi évben használatba vett, 84 ezer négyzetméteres, 3300 munkaállomásnak helyet adó M12 épületünk volt. Az épület két éves előkészítő tevékenységet követően közel négy év alatt épült fel, majd került átadásra 2022. tavaszán. Az épület a felkészült tervezők, a szakértői támogatást nyújtó projekttagok és egy rendkívül elkötelezett kis beruházói csapat munkájának kiváló eredménye. A jelenlegi Ingatlan beruházási vezető tanácsadó-i munkám során a bankcsoport kiemelt építési beruházási projektjeivel foglalkozom.

Ábrahám András

Projekt igazgató

Skanska Magyarország

Szabó Péter 2022. július 1-től tölti be a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatói posztját. Péter az elmúlt 6 évben a vállalati és partnerkapcsolati üzletág igazgatójaként, valamint, ezt megelőzően, a lakossági üzletág régiós igazgatójaként dolgozott a Microsoft hazai leányvállalatánál. Karrierútjáról bővebb információ LinkedIn oldalán olvasható.

Cseke Amarilla

Leasing and Asset Manager

Skanska Magyarország

Prof. Dr. Dúll Andrea, környezetpszichológus, az MTA doktora, az ELTE PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézet igazgatója, egyetemi tanár. A hazai környezetpszichológia megteremtője, szakterülete az épített környezet és az ember kölcsönkapcsolata.

Kálmán László

Partner | Strategy and Transactions

Ernst & Young

Vász Noémi vagyok a Vodafone Property területének vezetője. Az elmúlt 3 évben a székház projektet vezettem az egyéb projektek és bau feladatok mellett. E munkakört megelőzően az Erste Banknál az Irodaüzemeltetési és Beruházási csapat vezetőjeként a back office tevékenységek és az Erste leányvállalatok részére biztosított irodaterületek hatékony használatáért voltam felelős. Mérnöki diplomámat korábban a Szent István Egyetemen szereztem, amelyet kiegészítettem a BGF-en a közgazdász tanulmányokkal. Szabadidőmet családommal töltöm, legtöbbször kirándulunk, sportolunk.

Salamon Adorján, MRICS

Vezérigazgató

Eston International

Experienced Head Of Human Resources with a demonstrated history of working in the pharmaceuticals industry. Skilled in Negotiation, HR Consulting, Coaching, Executive Coaching, and HR Policies. Strong business development professional with a Doctor of Philosophy (PhD) focused in HR from Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Borbély Gábor, MRICS

Director, Head of Research

CBRE Hungary

A Budapest Műszaki Egyetem végeztem közlekedésmérnöki szakon. Az elmúlt 13 évben a magyar autóiparban dolgozom amiből most már 9 éve a BOSCH csapatát erősítem. 2017-ben az új kampusz tervezésébe mint lelkes mérnök/Uuser csatlakoztam munkám kiegészítő részeként. Ahol az iroda alaprajzát, használhatóságát és funkciók kialakításért felelős csapatot vezettem. Majd a tervező irodával ML kísértem végig a végső kialakítást. Majd 2021-ben a Robert BOSCH Kft (Budapest-i központunk) Új munka világa – New Way of Working NWW fizikai kialakításért felelős projektvezetőjeként kezdtem el dolgozni. Ahol feladatom a többi épületünk új szellemiségben való áttervezésének segítése, és a most már4000Fő fölötti BOSCH csapat változás managementjébe való besegítés.

Mazsaroff Kata

Managing Director

Colliers Hungary

Bence designerként kíváncsi csapatoknak segít hasznos, jól használható és szerethető szolgáltatások tervezésében. Mindeközben pedig azt kutatja, hogy az embereket miként motiválja, illetve manipulálja a design ereje. Korábban a Kitchen Budapest startup programjának vezetőjeként, a Mobil- és SocialPiknik társszervezőjeként, illetve a Colabs társalapítójaként kereste az ötlet, a csapat és a megvalósítás kapcsolatait, vagyis a sikeres startupok receptjét.

Berényi Zsolt

Group Development Director

GTC Hungary

A Futureal iroda- és kereskedelmi fejlesztésének építészeti tervezését irányítom, valamint a Fenntarthatósági csapatunk vezetőjeként azon dolgozom, hogy a legmagasabb BREEAM és WELL minősítési szinteket érjük el a fejlesztéseink során. Mindennapi munkám során a legfontosabb, hogy a felhasználót és a funkciót minél jobban és hatékonyabban kiszolgáló tereket alkossunk. 

Csiki László

Head of Technical Asset and Property Management

GTC Hungary

15+ év HR tanácsadói és üzleti vezetői tapasztalattal jelenleg egyéni HR tanácsadóként, executive coachként és mentorként dolgozik. Korábban a Kincentric (Aon/Hewitt) kelet európai régió vezetőjeként formálta számos témában HR irányait, majd a Deloitte csapatában felelt Future of Work témákért. Folyamatosan figyeli a legfrissebb trendeket, a HRFest csapatával azon dolgozik, hogy ezeket minél szélesebb körben meg is tudják ismertetni a hazai HR közösséggel.

Kibédi Varga Lóránt, MRICS

Managing Director

CBRE Hungary

A felhasználó-központú irodai kialakítás a szívügyem. Ergonómusként (Eur.Erg.) már a doktori kutatásom keretében az irodák fejlesztésének emberi és szervezeti sajátosságaival foglalkoztam. Az Év Irodája verseny keretében több, mint 10 éve követem a magyarországi irodák fejlődését és minden évben izgatottan várom a versenyt, az évről-évre egyre magasabb színvonalú nevezőket. Az ELTE Gazdaságtudományi Kar oktatójaként az ergonómia, a menedzsment és az innováció témaköreit oktatom és népszerűsítem a hallgatók körében. 

Kohári Gábor, MRICS

Real Estate Advisory leader

Deloitte

Több, mint 20 év szervezetfejlesztés és HR háttérrel számos iparágban, jelentős részben Szolgáltató Központokban dolgozott. A HR minden alterületén megfordult szakértői pozíciókban és később helyi és regionális vezetői szerepkörökben. Holisztikus megközelítésével, átfogó fejlesztésekkel erősíti a rábízott szervezeteket. Jelenleg a Ford európai üzleti szolgáltató központjának fejlődését támogatja. A vállalati oldal mellett OD és HR szaktanácsadóként is fontos projekteket vezetett. Két rendkívüli fiára büszke apa kedves hobbija a család bútorainak építése.

Bihátsi Péter, MRICS

Ingatlantanácsadási csapat vezetője

PwC Magyarország

Az elmúlt évek során több irodakialakítási projektet is lehetőségem nyílt vezetni, melyek közül kettővel volt szerencsénk a dobogó legfelső fokára állni, és mivel ez a rendkívüli megtiszteltetés és a díj az egész csapatnak szól, a zsűriés közben is az irodán túl a teljes projektcsapatra és a munkatársak igényeire reflektálásra fókuszálok. 10 éve követem figyelemmel a hazai és nemzetközi irodai ingatlanpiacot és minden évben izgatottam várom Az Év Irodája Versenyt, ahol rendkívül izgalmas évről évre egyre magasabb színvonalú és fantáziadús projektek mutatkoznak be. 2021 óta vagyok a zsűri tagja, 2022 óta pedig a nagy megtiszteltetéssel vehettem át Edittől az elnöki posztot és igyekszem innovatív hozzáállással valamint szakmai alázattal vinni tovább az örökségemet.

Ruzsinszki Tímea

Head of Location Management

Siemens Zrt.

Több, mint 15 éves IT tapasztalatom során kétszer is volt lehetőségem a kezdetektől több száz főig építenem csapatot, munkahelyet és irodát. Ennél fogva a praktikum, a segítő környezet és a dolgozói élmény az elsődleges szempontjaim. A FinTech és Big Data után egy ideje a PropTech világára fókuszálok leginkább, olyan okos irodai és ipari megoldásokat szállítva, amik meghatározhatják az iparág jövőjét. 

Jávor Balázs

Ügyvezető igazgató

UniCredit Bank Hungary

A Telekom Új Székház projektjének kommunikációs vezetése volt a trambulin, amiről fejest ugrottam az iroda-témakör mélyvizes medencéjébe, majd többek között nyaki elmerültem a Cofidis költözésében és az OTP M12 projektjében. Szakmai ars poeticám tételmondatai: – egy cég székházára úgy kell tekinteni, mint egy emblémára – megtestesít mindent, amit a vállalat magáról gondol, és amit szeretne az ott dolgozóknak és a külvilágnak üzenni – a munkavállalói élmény szempontjából a sikeres projekt kulcsa az, hogy a kommunikáció és a szervezetfejlesztés-változáskezelés kéz a kézben történjen.

Dános Pál, MRICS

Director, Real Estate Advisory

KPMG

Pszichológus diplomám megszerzését követően rögtön Mood Managerként helyezkedtem el, az ingatlan.com pedig már a harmadik munkahelyem, ahol betölthetem ezt a pozíciót. Az irodák, a környezetpszichológia iránti elköteleződésemet és szeretetemet egy egyetemi kurzus határozta meg, ahol Dúll Andreától tanulhattunk és lehetőségünk volt építész-hallgatókkal is együttműködni, a Minusplus építésziroda szakmai támogatása mellett. Az elmúlt években több cég új “otthonának” kialakítását is végigvihettem projektmanagerként, így tapasztalatból is tudom, hogy milyen fontos mérföldkő egy-egy cég életében, mikor a kollégák birtokba veszik a területet, amin olyan sokat dolgoztunk.

Sukhdeep Dhillon

Head of EMEA Forecasting

Cushman & Wakefield London

Több, mint 15 éves IT tapasztalatom során kétszer is volt lehetőségem a kezdetektől több száz főig építenem csapatot, munkahelyet és irodát. Ennél fogva a praktikum, a segítő környezet és a dolgozói élmény az elsődleges szempontjaim. A FinTech és Big Data után egy ideje a PropTech világára fókuszálok leginkább, olyan okos irodai és ipari megoldásokat szállítva, amik meghatározhatják az iparág jövőjét. 

Kiss Ákos

Ügyvezető

Property Market Kft.

Az elmúlt évek során több irodakialakítási projektet is lehetőségem nyílt vezetni, melyek közül kettővel volt szerencsénk a dobogó legfelső fokára állni, és mivel ez a rendkívüli megtiszteltetés és a díj az egész csapatnak szól, a zsűriés közben is az irodán túl a teljes projektcsapatra és a munkatársak igényeire reflektálásra fókuszálok. 10 éve követem figyelemmel a hazai és nemzetközi irodai ingatlanpiacot és minden évben izgatottam várom Az Év Irodája Versenyt, ahol rendkívül izgalmas évről évre egyre magasabb színvonalú és fantáziadús projektek mutatkoznak be. 2021 óta vagyok a zsűri tagja, 2022 óta pedig a nagy megtiszteltetéssel vehettem át Edittől az elnöki posztot és igyekszem innovatív hozzáállással valamint szakmai alázattal vinni tovább az örökségemet.

Zeller Gábor

Senior Director

Capital Markets at iO Partners

Pszichológus diplomám megszerzését követően rögtön Mood Managerként helyezkedtem el, az ingatlan.com pedig már a harmadik munkahelyem, ahol betölthetem ezt a pozíciót. Az irodák, a környezetpszichológia iránti elköteleződésemet és szeretetemet egy egyetemi kurzus határozta meg, ahol Dúll Andreától tanulhattunk és lehetőségünk volt építész-hallgatókkal is együttműködni, a Minusplus építésziroda szakmai támogatása mellett. Az elmúlt években több cég új “otthonának” kialakítását is végigvihettem projektmanagerként, így tapasztalatból is tudom, hogy milyen fontos mérföldkő egy-egy cég életében, mikor a kollégák birtokba veszik a területet, amin olyan sokat dolgoztunk.

UniCredit Bank - Előadó pontosítás alatt

Kommunikációs stratéga és változásmanagement tanácsadó

MindMiners Collective

A Telekom Új Székház projektjének kommunikációs vezetése volt a trambulin, amiről fejest ugrottam az iroda-témakör mélyvizes medencéjébe, majd többek között nyaki elmerültem a Cofidis költözésében és az OTP M12 projektjében. Szakmai ars poeticám tételmondatai: – egy cég székházára úgy kell tekinteni, mint egy emblémára – megtestesít mindent, amit a vállalat magáról gondol, és amit szeretne az ott dolgozóknak és a külvilágnak üzenni – a munkavállalói élmény szempontjából a sikeres projekt kulcsa az, hogy a kommunikáció és a szervezetfejlesztés-változáskezelés kéz a kézben történjen.